Sta. Elisenda surt 06:16 i es pon 21:27 surt 08:41 i es pon 23:25

Notícies

Caminant vers el Sínode de joves

25 novembreNotícies Compartir:

 Dissabte 25 de novembre es va celebrar a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona la primera jornada de la nova Càtedra de Teologia Pastoral Arquebisbe Josep Pont i Gol de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC-AUSP), que va comptar amb la participació d’una setantena d’agents pastorals dedicats a l’àmbit de la joventut.

La càtedra, creada pels bisbes de Catalunya, sota l’empara de la FTC-AUSP, “pretén afavorir i proposar un moment intens de reflexió, que ajudi a traslladar de manera visible aquells principis invisibles que parlen de la nostra identitat cristiana; és a dir, la fe en Jesucrist”, afirma el seu director, Mn. Daniel Palau. La càtedra ha pensat diversos àmbits de reflexió que s’aniran proposant paulatinament, a través de nou eixos, que d’una manera imprescindible actualment són necessaris que siguin treballats. L’oportunitat del proper sínode dedicat a la joventut –que se celebrarà l’octubre de 2018 a Roma- ha facilitat aquest primer encontre, després del qual la reflexió continuarà amb d’altres jornades i propostes.

La jornada del dissabte 25 de novembre va tenir com a convidat principal el publicista Toni Segarra, expert en l’àmbit de la comunicació i del coneixement del teixit juvenil. La seva ponència, titulada 10 Consells d’un publicista als catequistes de joves de Catalunya, va donar pas a un diàleg intens entre el convidat i els participants. A continuació, els agents de pastoral van realitzar un treball en grup per prosseguir la recerca dels elements imprescindibles per a l’evangelització del jove d’avui. D’aquesta manera, la càtedra iniciava un dels primers àmbits de reflexió, el de la joventut. Mn. Bruno Bérchez, delegat de Joventut de l’Arquebisbat de Barcelona, va obrir la jornada amb la conferència Les tipologies dels joves de les nostres parròquies.

La propera activitat prevista de la Càtedra de Teologia Pastoral tindrà lloc els dies 21 i 22 de febrer de 2018, durant el Simposi Internacional de l’Ateneu Universitari Sant Pacià «Reforma i reformes de l’Església», en la qual hi intervindran Mn. Bruno Bérchez i Mn. Joan Àguila, membres assessors de la càtedra, Mn. Javier García, delegat de Joventut de Santiago de Compostel·la, i Mons. Antoni Vadell, bisbe auxiliar de Barcelona.