Sta. Elisenda surt 06:16 i es pon 21:27 surt 08:41 i es pon 23:25

Notícies

Es publica "Antologia trilingüe de textos de pares de l'Església"

3 d'octubre de 2022Notícies Compartir:

Sant Pacià Books presenta una antologia trilingüe (català, grec i llatí) de textos fonamentals de Pares de l’Església d’Orient i Occident. Aquesta publicació afegeix el català a l'antologia de referència feta pel jesuïta M. J. Rouët de Journel publicada el 1911 amb el títol Enchiridion Patristicum loci Ss. Patrum, Doctorum, Scriptorum Ecclesiasticorum. La versió catalana d'aquests textos és mèrit de la tasca duta a terme durant anys per Mn. Andreu Soler i Solei, que va morir l'any 2010, i que va ser docent de Patrologia al Seminari Diocesà i a l’Institut de Ciències Religioses de Girona. El Dr. Joan Torra ha estat l'encarregat de tenir cura de l'edició final de la publicació de Sant Pacià Books.

Els dos volums amb què s’ha subdividit aquesta edició de l’obra de Rouët de Journel, traduïda al català per Soler i Solei, formen una antologia que tindrà una aplicació doble. Tal com diu el Dr. Armand Puig, rector de l'AUSP, per una banda, l'Escola de Llengües Antigues (SLA) de l’AUSP) "tindrà a les seves mans un instrument que promourà el coneixement de la llengua i dels continguts dels Pares de l’Església d’expressió grega i llatina". Per altra banda, Puig afegeix: "l’estudi d’una llengua equival a la immersió en un univers teològic i filosòfic —cultural en sentit ampli—, que afaiçona una manera de veure el món. L’aproximació als Pares de l’Església mostra clarament que la teologia cristiana no és la mateixa dins la cultura romana en què visqué Gregori el Gran que dins la cultura hel·lenística en què es mogué Atanasi d’Alexandria. (...) Un pensament teològic és deutor del temps en què es congria, i la llengua és un element essencial de l’esperit del temps".

Així doncs, la col·lecció de Sant Pacià Books "Grans textos cristians" compta amb una nova publicació excepcional per aproximar-se als textos dels Pares de l'Església. Es pot adquirir al web de Sant Pacià Books.