St. Amelià surt 06:16 i es pon 21:27 surt 11:06 i es pon 23:56

Notícies

La Universitat de Barcelona i l’Ateneu Universitari Sant Pacià acorden fomentar activitats acadèmiques conjuntes

15 de setembre 2016Notícies Compartir:

El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, i el rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, Armand Puig, han signat un conveni per promoure i fomentar activitats acadèmiques conjuntes. El marc de la col·laboració preveu, entre altres qüestions, el reconeixement com a centre de recerca de l’Ateneu Universitari Sant Pacià i la seva participació en activitats formatives de l'Escola de Doctorat de la Universitat de Barcelona.

El conveni estableix, també, la col·laboració conjunta dels estudiants en congressos, conferències, seminaris, col·loquis, exposicions i altres activitats organitzades per qualsevol de les dues parts; així com la inclusió de part de l’oferta acadèmica de la Facultat de Teologia i de la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes de l’Ateneu Sant Pacià en els programes de Study Abroad de la Universitat de Barcelona. També es vol fomentar un màster propi conjunt de Patrimoni Musical Litúrgic (i d’altres de caràcter similar) sota la direcció del Departament de Didàctica de les Ciències Socials, de l’Educació Musical, de l’Educació Física i de l’Educació Visual i Plàstica de laUniversitat de Barcelona.

El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, s’ha congratulat de la signatura del conveni, que suposa, ha dit, «l’inici de la col·laboració franca i estreta amb l’Ateneu Sant Pacià». El rector Ramírez ha agraït la implicació del vicerector de Política Acadèmica, Estudiants i Qualitat, Gaspar Rosselló, i del vicerector de Política Científica, Enric Canela, gràcies als quals «hem pogut omplir de contingut l’acord que avui firmem».

Per la seva banda, el rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, Armand Puig, ha indicat que l’acte d’avui era, de fet, un retrobament entre la Universitat de Barcelona i la seva institució, ja que des del 1450 fins al 1717, «la Facultat de Teologia formava part de la Universitat de Barcelona». En les seves paraules, Puig ha ressaltat el salt endavant que representa cooperar amb la Universitat de Barcelona, «una de les millors universitats d’Europa i del món», ha reblat.


La col·laboració entre la Universitat de Barcelona i l’Ateneu Universitari Sant Pacià ha estat una constant en els darrers anys, i es posa de manifest, per exemple, en la promoció conjunta de l’Aula Lul·liana, en col·laboració també amb la Universitat Ramon Llull i l’Autònoma de Barcelona, d’intercanvi interdisciplinari del llegat d’aquest pensador i escriptor des de la filologia, la filosofia i la teologia.


Aquest conveni reforça, transversalitza i apropa tota una formació i coneixement a la Universitat de Barcelona, i alhora institucionalitza la relació entre els dos centres.