St. Juli Mr. surt 06:22 i es pon 21:15 surt 21:43 i es pon 05:54

Els professors

Dr. Joaquim Blas Pastor

Dr. Joaquim Blas Pastor

1. Breu Currículum

Prevere de la diòcesi de Lleida (2006). Doctor en Teologia per la Facultat de Teologia de la Universitat Eclesiàstica “San Dámaso” de Madrid, amb una tesi sobre patrologia (2013). Professor ordinari d’història de l’Església de la Facultat “Antoni Gaudi” d’història, arqueologia i arts cristianes, d’on actualment és Vicedegà (2016-). A la Facultat “Antoni Gaudi” ha impartit els temes teològics de l’assignatura interdisciplinar “El cristianisme Tardoantic a la Tarraconense”. A la Facultat de Teologia de Catalunya imparteix cursos d’especialtzació als màsters de Sistemàtica, Sagrada Escriptura i Litúrgia. És rector de dues parròquies rurals del Segrià: Almacelles i Sucs (diòcesi de Lleida).

És professor de patrologia a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida.

La seva àrea de recerca és l’estudi dels orígens del cristianisme, especialitzant-se en el diàleg amb la gnosi que va marcar la teologia pre-nicena i troba una de les seves expressions més acabades en el pensament d’Ireneu de Lió. 

2. Publicacions

2.1. Llibres

  • Deo nutriente. Hermenéutica de las imágenes conviviales en la teología de Ireneo de Lyon : de la creación al milenio (UESD, Madrid 2014).

3. Activitats realitzades durant el curs 2015-2016

3.1. Docència acadèmica:

3.1.1. A la FHEAG:

  • Assignatura: «El cristianisme Tardoantic a la Tarraconense»: Segona part (Teologia) (primer curs, màster en patrimoni de l’Església)

  • Vicedegà de la FHEAG

3.1.2. A la FTC:

  • Assignatura: «Bíblia i Pares de l’Església»: (màster en Teologia: Sistemàtica / màster en Teologia: Sagrada Escriptura)

3.1.3. A l'Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida:

  •  Assignatura: «Patrologia»

3.2. Altres activitats acadèmiques:

  • Ponència: ``Leo paleis vescetur (AH V 33,4) : le régime végétarien des animaux et la nouvelle harmonie de la création selon Irénée de Lyon’’, en el congrés: «La restauration de la Création», organitzat per la Facultat de Teologia Catòlica de la universitat d’Estrasburg, a Estrasburg el 12, 13 i 14 de març de 2015.

  • Ponència: «El Dios invisible: AH I,1,1», en les “XIII Jornadas de estudio sobre la Filiación en los orígenes de la reflexión cristiana”, organitzades per la Facultat de Literatura Cristiana i Clàssica “San Junstino” de l’UESD, a Madrid el 16 i 17 de novembre de 2015.