Mare de Déu del Claustre fields.Surt 07:26 fields.Espon 20:10 fields.Surt 09:21 fields.Espon 20:24

Notícies

S'inaugura el 23è curs de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic

15 d'octubre de 2021Notícies Compartir:

El curs 2021-2022 s'ha inaugurat el 13 d'octubre a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVic). La Lliçó Inaugural, titulada "Sant Ignasi de Loiola i Montserrat: l'escola de pregària del pelegrí”, ha estat a càrrec del P. David Guindulain sj, del Centre Internacional d’Espiritualitat Cova Sant Ignasi.

L'acte ha començat amb l’Eucaristia presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova, celebrada a l'església del Seminari. Seguidament, s'ha dut a terme l'acte d'inauguració del nou curs, que ha comptat amb la presència del mateix bisbe de Vic, el moderador de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic; Marc Sureda, director de l'Institut; Joan Torra, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya i el pare David Guindulain sj, qui ha pronunciat la lliçó inaugural. Més d’una quarentena de persones han omplert la sala d’actes Torras i Bages del Seminari de Vic.

L’acte acadèmic de la inauguració de curs s'ha obert amb la memòria del curs anterior, 2020/2021, per part del director de l’Institut. A continuació, el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya ha insistit en la presencialitat dels estudis en aquest curs, encara en pandèmia, però obrint-se a noves perspectives de funcionament pel que fa als estudiants no ordinaris.

El conferenciant d’enguany, el jesuïta David Guindulain, va explicar en la lliçó inaugural el que sant Ignasi sabia prèviament de Montserrat, què pretenia, què hi va trobar, el què hi va fer i les conseqüències que va tenir pel pelegrí el seu pas pel monestir benedictí. El ponent va acabar explicant la transformació que va experimentar Sant Ignasi en el seu pas per Montserrat a través de la pregària i també pel tracte amb les persones que va mantenir mentre estava a Manresa.

Finalment, ha tancat l’acte el Bisbe de Vic remarcant el paper de l’Institut com a espai per raonar, aprendre de cultura, d’història i de l’Església; així com de suport i aprofundiment de qui som nosaltres a través de la filosofia, la teologia i la moral, i també pels qui cerquen un sentit profund a la seva vida a través de la figura de Crist.

 

L'ISCR de Vic, especialista en Evangeli, Història i Cultura

L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic es va posar en funcionament l'any 1998 i està vinculat a la Facultat de Teologia de Catalunya. El maig de 2010, la Santa Seu va acceptar-ne la seva refundació, seguint la Instrucció Vaticana sobre els Instituts Superiors de Ciències Religioses que va escriure la Congregació per a l’Educació Catòlica, i adaptant-se a l’EEES (Espai Europeu d’Educació Superior), conegut popularment com a Pla Bolonya.

Des del 2011 l'ISCRVic imparteix els estudis complets en Ciències Religioses amb una durada total de cinc anys, distribuïts en un primer cicle o Batxillerat (tres cursos) i un segon cicle o Llicenciatura (dos cursos). Aquest segon cicle s'especialitza en Evangeli, Història i Cultura. El seu propòsit és el d'aprofundir en les relacions entre fe i cultura mitjançant l'estudi específic, a més de la teologia i de la Bíblia, de matèries de filosofia, religions comparades i humanitats, amb una especial atenció al llegat cultural medieval de la diòcesi de Vic.

 

Fotografia: Institut Superior de Ciències Religioses de Vic