Sts. Vicenç Ferrer fields.Surt 08:17 fields.Espon 18:52 fields.Surt 22:14 fields.Espon 12:58

Agenda

"Episcopus. El bisbat de Vic i l'Església a Catalunya en el context europeu"

23 de setembre de 2021

Episcopus, un llibre resultat del congrés organitzat a Vic l’any 2017 per l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

Episcopus. El bisbat de Vic i l’Església a Catalunya en el context europeu és el nom que rep el volum que es presentarà dijous vinent, dia 23 de setembre, a les 8 del vespre al Pati de l’Os del Seminari Vic i que recull vint-i-cinc treballs sobre la història de la diòcesi de Vic i la seva contribució a l’esdevenir de Catalunya durant mil quatre-cents anys. El contingut del llibre mostra les aportacions d’aquest vell bisbat a la història social, política, cultural, educativa i literària del país. Són reflexions sorgides en el marc de la celebració EPISCOPUS (2015-2018) -que commemorava les efemèrides de quatre grans bisbes: Cinidi (el primer conegut, esmentat el 517), Oliba (ordenat el 1018), Francesc de Veyan i Mola (mort el 1815) i Josep Torras i Bages (traspassat el 1916)- i del col·loqui internacional que en va derivar, organitzat per la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic el novembre-desembre de 2017.

Està previst que assisteixin a l’acte les màximes autoritats de les dues institucions que han fet possible aquest llibre: Romà Casanova, bisbe de Vic i Josep-Eladi Baños, rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, que el clouran amb els seus parlaments. També hi seran presents autoritats de la Facultat de Teologia de Catalunya (Ateneu Universitari Sant Pacià), els editors del llibre i diversos dels autors dels articles que conté, investigadors de la ciutat i comarca de Vic i de diferents institucions de recerca de Catalunya i de més enllà.

La presentació del llibre comptarà amb una posada en escena fresca i original, de mirada oberta. Per això l’acte inclourà la projecció d’un vídeo amb intervencions de diferents col·laboradors, una entrevista a les dues persones que han coordinat l’edició llibre (Marc Sureda, de l’ISCRVic, i Carme Santmartí, de la UVic-UCC), i una actuació musical a càrrec d’Arnau Tordera, que consistirà en poemes de Jacint Verdaguer musicats.

És important que tota persona que vulgui assistir a l’acte ho pugui confirmar prèviament a través el correu electrònic: comunicacio@seminarivic.cat

 

Dia: dijous, 23 de setembre
Hora: 8 del vespre
Lloc: Pati de l’Os del Seminari Vic