St. Amelià surt 06:16 i es pon 21:27 surt 11:06 i es pon 23:56

Notícies

“Commemorar per impulsar”, el darrer número de Quaderns de Pastoral

25 de novembre de 2021Notícies Compartir:

El darrer número de la revista Quaderns de Pastoral, el 248, publicada per Sant Pacià Books, recupera la reflexió i el debat que es va generar al voltant de la celebració dels 25 anys del Concili Provincial Tarraconense. En aquesta ocasió, a part d’oferir els textos de la jornada commemorativa que tingué lloc a l’AUSP, el passat 9 de març del 2021, que ens ajuden a recordar d’on venim i quines foren les iniciatives evangelitzadores més rellevants d’aquell moment, ens trobem davant d’una relectura actualitzada que, segons el Dr. Dani Palau, director de la revista, “ens permetrà tornar a impulsar de nou la pastoral a partir de les seves necessitats reals del nostre present històric”. “El seguiment de la reflexió teològicopastoral no pot deixar de costat ni l’interès per la realitat concreta que envolta les nostres comunitats, grups i moviments, com tampoc el ressò pertinaç de la petició del papa Francesc: arribar a un estat permanent de missió”, afirma el Dr. Palau.

 

L’objectiu, encarar els nous plantejaments pastorals actuals

El número 248 recull doncs, en format d’observatori teològic, tres aportacions que serveixen de punta de llança per descobrir els passos més immediats que s’han d’entomar en els plantejaments pastorals actuals. En primer lloc, en l’article de Mons. Francesc Pardo, es planteja “estimar la història i la trajectòria d’una pastoral sempre compartida, i per tant, sempre eclesial”, en segon lloc, Mn. Salvador Pié-Ninot aposta per “afavorir una acollida real de la diversitat social, cultural i de pensament de les nostres comunitats, unida a una ferma formació del laïcat, concretada posteriorment en la seva realitat diocesana de l’Acció Catòlica (A.C.)”, i en tercer, l’article-homilia de Mons. Joan Planellas ens condueix a “expressar i comunicar el misteri de l’Amor de Déu a la societat, com a lloança i petició constant a Déu del seu Esperit”, comenta el director.

En una tercera part del present número, la revista recull volgudament diversos testimonis missioners de casa nostra que trepitgen terres llunyanes. S’ha volgut fer sentir la veu a aquells que es troben lluny, i no per oblidar que la missió sempre és una realitat propera casa nostra, sinó, com diu Palau, “pel simple fet de descobrir i subratllar la importància d’entendre que la missió s’enriqueix, i molt, a partir de contextos culturalment i geogràficament diversos, ja que aporten una visió universal de la mateixa Església, gràcies a la qual, queden redimensionats molts criteris d’actuació pastoral i queden ampliats molts criteris d’interpretació de la mateixa Paraula de Déu”.

Finalment el darrer apartat d’aquest número fa esment d’alguns esdeveniments significatius de la pastoral a casa nostra, com el lliurament del Memorial Pere Tena del Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) a l’Institut de litúrgia ad instar facultatis, la presentació del projecte Catalonia Sacra, i el testimoni dels 50 anys d’animadors de cant per a la litúrgia.

“Es tracta, doncs, d’un nou exemplar que vol acompanyar la reflexió teològicopastoral a casa nostra, amb la intenció de seguir oferint itineraris eclesials per un veritable creixement en la fe”, conclou Dani Palau.

Podeu comprar el número 248 de Quaderns de Pastoral en aquest enllaç.