Sta. Elisenda surt 06:16 i es pon 21:27 surt 08:41 i es pon 23:25

Notícies

El cardenal Ravasi presenta el curs Science and Faith en el Vaticà

Barcelona, 10 de desembre 2015Notícies Compartir:

El 10 de desembre a les 11 del matí el cardenal Gianfranco Ravasi va presidir la presentació del curs Science and Faith en la seva nova edició en anglès, en la sala de premsa del Pontifici Consell de la Cultura a Roma. Aquest curs (www.scienceandfaithonline.org) és organitzat per la Facultat de Teologia de Catalunya i està patrocinat pel Pontifici Consell de la Cultura i la John Templeton Foundation.
 
 
El Cardenal va destacar les tres etapes històriques de la relació Ciència-religió i la importància d'aquest diàleg en el moment cultural d'avui en dia. També va dir que aquest és el primer curs d'aquest tipus en l'Església Catòlica destacant l'amplitud dels temes tractats i el caire divulgatiu de les lliçons. El Cardenal va felicitar a la Facultat de Teologia de Catalunya per ser la primera institució educativa catòlica capaç de crear un curs d'aquest tipus, i va referir que aquest era un projecte que el Pontifici Consell havia animat a d'altres institucions a emprendre'l, però que només la nostra Facultat és la que finalment ha estat capaç de realitzar-lo.

Després el Dr. Armand Puig (Rector del nostre Ateneu) i el Dr. Emili Marlés (director del Curs), van explicar més detalladament com és el mètode elearning del curs.

El curs va iniciar-se en castellà l'octubre del 2013, i fins ara s'han inscrit 750 alumnes de tot el món. Un 33% dels alumnes són de països Llatino-americans i 150 són professors d'escoles cristianes. El ressò del curs és molt positiu entre els alumnes i un 95% d'ells el recomanaria a un amic seu. El curs ofereix uns descomptes de fins a un 85% depenent del PIB del país de l'alumne. 250 alumnes han realitzat el curs gratuïtament.

El proper inici del curs serà el 9 de Febrer.

A l'acte van assistir periodistes de l'àmbit nord-americà i espanyol.

Enllaços relacionats (PDF):
Dossier del curs online de Science and Faith (anglès)